© Rootsville.eu

Steve Wilkins (AUS)
tiltle: Waiting
music: Singer-songwriter
release date: 2019
label: Independent
info artist: Steve Wilkins
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Met zijn nieuwste album "Waiting" slaat deze Australische singer-songwriter meteen de nagel op de kop. Hoeveel prachtige albums zijn er na al die jaren niet de revue gepasseerd zonder dat de promotors er oor voor hadden en dan maar klagen dat er niets niuew zit aan te komen. Soms is het allemaal wat godgeklaagd. Deze muzikant komt uit Brisbane en brengt de volwassen Australische rock richtin onze contreien in een frisse sfeer. Deze "Waiting" is de opvolger van het in 2015 uitgebrachte album "Thanks For Asking Anyway".

Ook op dit album zijn de meeste nummers van de hand van de auteur en weet hij ons weerom in te pakken met zijn warme manier van story-tellende nummers. Van de melodieuze relaxte benadering van het titelnummer "Waiting" tot de romantische gevoelens in "Chardonnay". Het album werd opgenomen tussen de "Sunshine Coast of Australia" en "Nashville Tennessee" en daarmee kan je al heel wat bereiken. Mede door zijn eigen creativiteit en artisticiteit die elk nummer weer terug komt kan je hem gaan vergelijken met de tijdloze melodiën die we kennen van andere singer-songwriters die in de 70-ties kwamen door te breken.

Nummers als "First Time Feeling" en "Finding Out About You" brengen ons de dag-dagelijks einhoud van het leven, alsof de deuntjes al jaren in ons hoofd ronddwalen. Ook al zijn het nieuwe originals toch zijn de nummers zo herkenbaar alsof we ze allen al lang jaren meeneuriën.

tracks:

01. Last Chance
02. Waiting
03. First Time Feeling
04. Chardonnay
05. Finding Out About You
06. Ain’t No Sunshine
07. Dark Nights
08. Mother Nature Crying
09. Weight Of The World
10. Been Down That Road Before

musicians:

Steven Wilkins - Vocals, Acoustic Guitar
Steve Brewster - Drums, Percussion
David Labruyere - Bass
Mark Hill - Bass (Mother Nature Crying)
Andy Sorenson - Rhodes, Piano, Hammond, Synths, and Keys
Chris Rodriguez - Acoustic Guitar, Electric Guitar, Mandolin
Craig Ross - Acoustic Guitar, Electric Guitar, Rhodes, Piano, Keys, Background Vocals